Buitenhuis bestaat 60 jaar!

De geschiedenis van Buitenhuis: Van Aannemingsbedrijf naar Bouwgroep

Op 1 mei 1956 legde Jaap Buitenhuis zijn functie als ambtenaar bij de Gemeente Amsterdam neer en begon samen met de heer Assendorp het aannemingsbedrijf Assendorp&Buitenhuis. 

Na twee jaar ging de heer Assendorp met pensioen en ging Buitenhuis verder onder de naam Aannemingsbedrijf J. Buitenhuis en vestigde zich aan de Overbrakeweg in het havengebied van Amsterdam. Vanwege de werkzaamheden aan de Coentunnel in 1960 moest Buitenhuis verhuizen naar de Kanaaldijk in Landsmeer, waar we nu nog steeds zijn gevestigd.

In de beginjaren van het bedrijf bestonden de werkzaamheden in hoofdzaak uit onderhoud aan kademuren in de gemeente Amsterdam. In 1968 werd de eerste bungalow gebouwd en al snel volgden er meer. Daarnaast werden ook een bedrijfshal Amsterdam en een hotel in Monnickendam gebouwd. Daarna werd het werk uitgebreid. In 1974 werd het bedrijf laagste inschrijver voor de bouw van een bejaardencentrum en 24 woningen in Broek in Waterland. Naast het waterbouwkundige werk werden ook medewerkers aangetrokken om deze bouwprojecten te realiseren.

In 1975 werd Aannemingsmaatschappij J.F.H.Herman B.V. overgenomen van de heer Jan Herman, hiermee werd Buitenhuis eigenaar van een straatmakerbedrijf dat in hoofdzaak werken uitvoerde in de gemeente Amsterdam. Het waterbouwkundige werk bleef ook bestaan en ook hier werden steeds grotere projecten uitgevoerd. Ook Rijkswaterstaat en de provincie Noord Holland behoorden inmiddels tot de opdrachtgevers. Daarnaast droeg Buitenhuis haar steentje bij aan de stadsvernieuwing van Amsterdam, 25 jaar lang werden er renovatie, restauratie en nieuwbouw projecten uitgevoerd in de Jordaan. De woningcorporaties hadden Buitenhuis ook gevonden. 

In 1993 ontstond de huidige Bouwgroep Buitenhuis B.V. met de werkmaatschappijen Aannemingsbedrijf Buitenhuis, Bouwmaatschappij Buitenhuis en Aannemingsmij Herman allen met hun eigen discipline.  Jaap buitenhuis deed een stapje terug om zijn twee zoons Jaap en Joost en bedrijfsleider Henk Hooijberg de ruimte te geven om het bedrijf voort te zetten. De zoons van Buitenhuis verlieten na verloop van tijd het bedrijf en in 2003 zette Henk Hooijberg het bedrijf voort. Hij heeft het bedrijf verder uitgebouwd en klaargestoomd voor zijn opvolger Willem Breedijk die 1 januari 2014 eigenaar werd van het bedrijf. 

Bouwgroep Buitenhuis is nu 60 jaar jong en dynamisch met kennis van zaken, aandacht voor kwaliteit en haar omgeving en niet in de laatste plaats voor haar opdrachtgevers.