Efficiency-slag met Kraan 2.0


Nieuw softwarepakket in combinatie met nieuwe cloudomgeving

Updates voor én achter de schermen

Niet alleen voor de schermen is er veel veranderd maar ook, letterlijk gezien, erachter.  Vanachter nieuwe bureaus werken we namelijk ook met een nieuw softwaresysteem van Kraan BouwComputing. Deze volgende generatie software helpt ons om onze klanten nóg beter te kunnen bedienen, omdat wij efficiënter kunnen werken door gebruik te maken van een aantal nieuwe tools.

Nieuw softwaresyteem

Vanachter onze nieuwe zit-sta-bureaus en op gerecyclede stoelen werken we met een nieuw softwaresysteem. KRAAN 2.0 zorgt ervoor dat we onder andere uitgebreidere financiële- en projectrapportages kunnen maken, we hebben de mogelijkheid om op de bouwplaats materieel af te roepen via een Materieel App. Ook de urenverantwoording wordt middels een app verwerkt in ons systeem. De komst van diverse apps spelen bij KRAAN 2.0 een grote rol (digitale bestellingen plaatsen). Verder zijn er tools om onze opdrachtgever nog beter digitaal te informeren.

We werken vele jaren met de software van Kraan BouwComputing, dat gevestigd zit in Capellle aan den IJssel. Hoewel we hier tevreden over zijn, zijn we toch eind 2018 de markt gaan verkennen en hebben we gekeken naar overige aanbieders van software in de bouw. Tijdens deze marktverkenning zijn we ook gaan praten met de firma Admicom uit Veenendaal. Een aantal jaar daarvoor hadden we al informatie ingewonnen over hun software. Hier waren we enthousiast over omdat het een bouwgericht softwareprogramma is en de uitgebreide mogelijkheden die hiermee samenhangen. Bij Kraan zagen we meer praktische toepassingen voor Bouwgroep Buitenhuis, dit sprak ons ook erg aan. Na veel wikken en wegen hebben we eind augustus 2019 besloten om toch voor het inmiddels nieuwe software Kraan 2.0 te gaan. De keuze was snel gemaakt nadat bekend werd dat Kraan een samenwerking is aangegaan met Admicon, waardoor al onze wensen konden worden ingevuld.

Toekomstgericht

Kraan 2.0 heeft ons nu al behoorlijk geholpen om een flinke slag te maken in efficiency en een vereenvoudiging van processen te bewerkstelligen. De overgang naar dit nieuwe softwaresysteem zorgt ervoor dat wij een goede basis hebben om de komende jaren verder te optimaliseren. Zowel op kantoor als op de bouwplaats.

Digitale slag

Om deze digitale slag te maken heeft SPOT ICT ons geadviseerd om een nieuwe Cloud omgeving te realiseren in combinatie met een eigen server. Hiervoor zijn alle computers en servers vervangen door een nieuw systeem met meer opslagcapaciteit en snellere processors. Dit is door SPOT ICT naadloos op de behoefte van de nieuwe software van Kraan aangesloten.