​​​​​​​

Tevreden klant Greetje Jager aan het woord

'Buitenhuis houdt hoofd koel en biedt oplossingen'


In augustus 2015 kochten we een bouwvallig pand uit 1885 aan een mooie laan in Haarlem. Een unieke kans om weer een klusproject te kunnen doen. Ons budget was niet toereikend voor het gehele project. Buitenhuis heeft daarom de ruwbouw gedaan: nieuw dak met dakkapel, nieuwe achtergevel, uitbouw, nieuwe betonvloer en nieuwe kozijnen.

We zijn zeer tevreden over Buitenhuis. Uitvoerder, Arnold Bakker, is erg ervaren, oplossingsgericht en stressbestendig. De timmerlieden onder aanvoering van Henk Kruse werken hard, netjes en nauwkeurig. Jordy Blom zorgde voor de projectbegeleiding en financiële zaken. Ook de onderaannemers van Buitenhuis leveren goed werk. Tijdens zo’n grote verbouwing komen in een oud huis altijd verassingen tevoorschijn. Het team hield het hoofd altijd koel en vond altijd weer een oplossing.

We raden Buitenhuis van harte aan. Vooral als je op zoek bent naar vakmanschap en kwaliteit voor een nette prijs
Buitenhuis renoveerde pijpenla en vakantiewoning

Het resultaat is adembenemend, aldus de eigenaars


Bouwgroep Buitenhuis renoveert en bouwt niet alleen voor grote zakelijke opdrachtgevers, maar wij hebben inmiddels al vele verbouwingen voor particulieren gedaan. Voor Jantien Aerts en Steven Kleiss renoveerden wij in 2015 een karakteristiek pand en vervolgens een vakantiewoning, naar volle tevredenheid mogen we wel stellen. Jantien vertelt enthousiast over onze samenwerking.

In 2008 kochten wij een echte Amsterdamse pijpenla uit 1890. We wonen op de begane grond en op de eerste verdieping. In de jaren voorafgaand aan de verbouwing merkten we steeds meer rare dingen: verzakkingen in de vloer, die tot allerlei gaten en kieren leidden; een steeds sterker wordende rioollucht die daar doorheen kwam en als klap op de vuurpijl een naaktslakkenplaag! Toen we er experts bijhaalden om het allemaal te onderzoeken bleken we een schimmel te hebben in de balkenlaag. Alles moest eruit! We hebben heel veel offertes aangevraagd. Uiteindelijk hebben we Buitenhuis de opdracht gegeven omdat de communicatie met Willem zo fijn was. Bovendien was de offerte overzichtelijk en makkelijk te begrijpen. 

Toen we eenmaal bezig waren bleek dat er een klep van het riool miste en de aansluiting van het bad in de badkamer beneden niet was aangesloten op het riool. De problemen waren veel groter dan voorzien. Gelukkig waren we bij Buitenhuis in goede handen. Voorman Henk Kruse wist samen met Willem de meest ingenieuze oplossingen te verzinnen als we weer bij een volgend probleem waren aangekomen. 

Het uiteindelijke resultaat is adembenemend. Het huis is in 2014 opgeleverd en na jaren intensief gebruik zitten zelfs de deuren van de ingebouwde kast, met een eigenlijk te grote overspanning, nog helemaal kaarsrecht in de sponningen. Niks klemt. Niks lekt. Het is een heerlijk huis om in te leven. 

Omdat we zo tevreden waren over dit project hebben we Buitenhuis ook gevraagd voor een vervolgopdracht. Vorig jaar hebben we een recreatiewoning gekocht buiten de stad. We wisten toen we het kochten dat deze woning uit 1935 een opknapper zou zijn. We hebben samen met Henk Kruse (die intussen projectleider is geworden) en Willem gekeken hoe we hier weer een knappe woning van konden maken. Intussen zijn we alweer een maand op weg en het wordt prachtig. De dakkapel is vervangen en verbreed; er is een nieuwe badkamer aangelegd en de wanden zijn goed geïsoleerd. De communicatie loopt net als vorige keer weer heerlijk soepel. De financiële overzichten zijn helder. Het is gewoon een feest om met Henk en Willem samen te werken. 

Voor het vervangen van een tuinhuisje hebben we gekozen om met een andere leverancier in zee te gaat en dat is helemaal niet goed bevallen. We hebben daarom besloten in het vervolg alleen nog maar met Buitenhuis te willen werken. Dat werkt gewoon het prettigst.  Buitenhuis ontzorgt en levert absoluut topkwaliteit en vakwerk. En dat is voor ons de doorslaggevende factor.